Alegeți țara sau regiunea dvs.

Close
conectare Inregistreaza-te E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

APEC: TI se gandeste in lateral sa faca cip ac-dc cu stand-by de 15mW

TI-TPS7A78-ac-dc

"Acest dispozitiv realizează cel mai bun echilibru între eficiența ridicată și zgomotul ultra-scăzut, în timp ce dimensiunea alimentării se diminuează, susține, cu o anumită justificare - deși are un condensator mare

Numit TPS7A78, este o abordare foarte avansată a tehnicii picurătorului capacitiv vechi de zeci de ani, care utilizează impedanța de serie a unui condensator ("Cs" în acest caz) la frecvența rețelei pentru a "pierde" o mare parte din tensiunea rețelei fără pierderi de putere reale prețul unui factor de putere nefericit).

La această idee veche, aceasta îmbunătățește eficiența și adaugă reglajul cu un front-end de control al curentului activ al rețelei active - umplerea unui condensator de rezervor (Cscin), care alimentează un tensiune condensator comutat la 4: 1, pas cu pas - pentru a crește curent de ieșire. La ieșire este un regulator linear LDO liniar.


TI-TPS7A78-ac-dc-block"Reactanța Cs stabilește curentul maxim de încărcare AC care este folosit pentru încărcarea condensatorului de tensiune de curent alternativ rectificat [Cscin]", a spus firma. "Stadiul capacului comutatorului 4: 1 are efectul de a reduce curentul de intrare cu 1/4. Rezistoarele de supratensiune [Rs] sunt utilizate pentru a limita curentul de intrare pe dispozitiv. R-urile pot fi de asemenea folosite pentru a proteja dispozitivul de curenți de supratensiune împreună cu TVS [supresor de tensiune tranzitorie] sau MOV [varistor de metal-oxid]. "

Specificațiile generale sunt:

Cu ieșirea între 3,4 V și 5 V, redresorul activ este controlat pentru a menține o picătură de 600 mV peste LDO (atât pe sarcină, cât și pe temperatură) pentru a minimiza pierderile de putere - deci dacă ieșirea este setată la 4 V, redresorul asigură 4.6 V menținute pe intrarea rezervorului / LDO.

Pentru tensiunile de ieșire între 3,4V și 1,25V, redresorul activ menține un rezervor fix 4V.

Dacă pe ieșire este detectată o supratensiune (> 5,75 V) - o sarcină mare este scoasă dintr-o dată de ieșire, de exemplu - un circuit de protecție oprește secțiunea condensatorului comutat până când se utilizează excesul de condensator de intrare LDO. Acest lucru este cel mai probabil să intre în acțiune atunci când ieșirea este setată la 5V - pragul de 5,75V este aproape de 5,6V pe care redresorul controlat se va menține pe intrarea LDO.

Când ac nu este disponibil, există o opțiune de a furniza energie de la o sursă de curent continuu în pinul de conectare a rezervorului de condensator - verificați fișa tehnică pentru câteva avertismente în jurul acestei opțiuni - dintre care unul este faptul că acesta poate fi utilizat numai cu tensiuni de ieșire la 3.3V.

Limitarea curentului de ieșire este asigurată, protejată de protecția termică în cazul în care supraîncărcarea sau scurtcircuitul persistă.

În beneficiul unui mirocontroler alimentat de cip, sunt disponibile două știre de informare: Power-fail este un știft de golire deschis care arată că intrarea în curent alternativ este în scădere. Power-good este un știft de scurgere deschis, care arată că producția a crescut peste 92% din valoarea dorită (cu o histereză de 2% atunci când cade).

În urma unei supraîncărcări termice, ieșirea este reluată după ce dispozitivul se răcește suficient.

Tensiunile mazimum absolut sunt 30V pe intrările de curent alternativ și 30V pe rezervor - deși acesta din urmă scade la 24V când este alimentat cu curent continuu. Până la 3A este permisă în scurt timp de la intrările de ca la rezervor. Puterea maximă este de 120mA în full-bridge, 60mA în jumătate).

O aplicație posibilă este alimentarea contoarelor inteligente, unde, conform TI, "TPS7A78, spre deosebire de soluțiile tipice de alimentare AC la DC, nu necesită magneți externi, ceea ce o face o alegere excelentă pentru aplicațiile e-metering făcându-l mai rezistent. Acesta respectă standardul IEC 61000-4-8 cerut de aplicații cum ar fi contorizarea electronică. "

O notă de aplicație, "Capul de alimentare drop off pentru e-metri", Care descrie un circuit care oferă 3.3V (minimum 50mA) de la 90 - 265Vac. Eficiența este de 53% la 120Vac în 50mA out.

De asemenea, poate satisface cerințele de compatibilitate electromagnetică utilizând TPS7A78, citiți articolul scurt, "Cum se face o simplă alimentare non-magnetic AC / DC." "

TPS7A78 vine într-un TSSOP de 14 pini, de 5 x 6.5 mm.