Alegeți țara sau regiunea dvs.

Close
conectare Inregistreaza-te E-mail:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Producatorii de echipamente de semi-fabricare cheltuieli se asteapta sa scada cu 14% in acest an si sa creasca cu 27% anul viitor

Stimulate de o încetinire a ritmului de creștere a sectorului de memorie, declinul din 2019 marchează sfârșitul unei perioade de creștere de trei ani pentru cheltuielile cu echipamentele de tip fab.

În ultimii doi ani, memoria a reprezentat o cotă anuală de aproximativ 55% din totalul echipamentului, proporție estimată să scadă până la 45% în 2019, dar să revină la 55% în 2020, a indicat SEMI.

Cu o memorie reprezentând o pondere nesemnificativă din totalul cheltuielilor, orice fluctuație a pieței de memorie afectează cheltuielile globale ale echipamentelor.


SEMI revizuiește cheltuielile pentru echipamentele FAB la jumătate de an, arată că nivelurile ridicate de inventar și scăderea cererii au condus la un declin mai mare decât se aștepta în DRAM și NAND (3D NAND) în ultima parte a anului 2018, scazând consumul de memorie cu 14%.

Se așteaptă ca tendința descendentă să continue în prima jumătate a anului 2019, cheltuielile cu memoria scăzând cu 36%, deși cheltuielile cu memoria ar putea reveni cu 35% în a doua jumătate a anului.

Turnătoria este cel de-al doilea sector ca mărime după memorie pentru cheltuielile echipamentelor fab. În ultimii doi ani, cota anuală a fost de 25% până la 30% pe an. În anii 2019 și 2020, se estimează că cota anuală va rămâne constantă la aproximativ 30%, a remarcat SEMI.

Și în timp ce turnătoriile fluctuează în mod obișnuit mai puțin decât sectorul de memorie în cheltuielile cu echipamentele, acestea nu sunt imune la schimburile de pe piață.

De exemplu, după scăderea memoriei, cheltuielile cu echipamentele de turnătorie au scăzut cu 13% în a doua jumătate a anului 2018 din prima jumătate a anului, a spus SEMI.